News No. 1 - 10.11.2015 - Tribina o dijabetesu ... pročitaj više
> www.wellion.ba/bs/../../2015/no1

No. 1 (10.11.2015)

Poštovani,
 
U proteklom periodu bili smo učesnici tribine o dijabetesu kao i besplatnog mjerenja šećera u krvi za naše sugrađane, a u saradnji sa lokalnim udruženjima dijabetičara  u Zvorniku i Doboju.
 
Dana 26.9.2015. održana je Tribina o dijabetesu u Domu omladine Zvornik. Na Tribini su svoja predavanja imali uvaženi profesori, ljekari, nutricionisti i članovi udruženja dijabetičara širom BiH sa slijedećim temama: značaj organizacije osoba sa dijabetesom, promocija i značaj volonterskog rada, savremeni tretman dijabetesa, terapija inzulinskim pumpama, njega kože dijabetičara, dijabetično stopalo te zdrava prehrana. Tribinu je organizovala Regionalna organizacija dijabetičara regije Birač „Diabeta Birač“ koja pokriva više okolnih mjesta (Zvornik, Šekovići, Osmaci, Vlasenica, Milići, Bratunac i Srebrenica).
 
Tom prilikom mjerili smo vrijednosti šećera u krvi za 150 sugrađana Zvornika i okoline zahvaljujući Wellion CALLA Light aparatu za mjerenje šećera. Na slijedećim slikama možete vidjeti djelić atmosfere iz Zvornika.

 
Dana 09.10.2015. godine u saradnji sa Udruženjem osoba oboljelih od dijabetesa „Dijabeta“ Doboj, vršili smo mjerenje vrijednosti šećera u krvi za naše sugrađane iz Doboja i okoline. Izmjerene su vrijednosti šećera za oko 300 sugrađana, prilikom čega su dobili savjete ukoliko su vrijednosti šećera bile povećane. Također smo dijelili Wellion materijal:  Wellion katalog za pacijente, Wellion uzorke tečnog šećera, Wellion kalendar mjerenja. Na slijedećim slikama možete vidjeti kako nam je bilo u Doboju.

Ovim putem se zahvaljujemo svim posjetiocima i članovima udruženja iz Zvornika i Doboja na ugodnom druženju i zajedničkoj borbi i edukaciji o dijabetesu. Pratite naše novosti kako bi saznali da li ubrzo dolazimo i u Vaš grad na besplatno mjerenje šećera i savjetovanje u vezi dijabetesa.
 
 
Do tada, srdačan pozdrav od Wellion BiH tima!

Ova stranica sadrži informacije o proizvodima koje su namijenjene širokoj populaciji i mogu sadržavati detalje o proizvodu koje nisu dostupne ili dozvoljene u vašoj zemlji. Molimo da imate na umu da ne preuzimamo nikakvu odgovornost spram pristupa takvim informacijama koje se mogu kositi sa zakonskim regulama ili zloupotrebom u vašoj zemlji.